Kjempegode tekaker

Vet ikke helt hvorfor de har det navnet, kanskje fordi de passer godt til te? En røkt Earl grey passer for eksempel helt ypperlig. Det er forresten yndlingsteen min når det kommer til mørk te. Kusmi te sin «Smoked Earl grey» er dessverre på vei ut av deres sortiment, men det fins også å få tak i fra andre leverandører, for eksempel fra The du palais.

I alle fall…te eller ikke te…(kanskje bare et stort glass med kald melk er vel så bra) så er de kjempegode nystekte med smør, syltetøy og/eller ost. Vi har helt dilla! Har laget denne to ganger de siste ukene og endret litt på fremgangmåten andre gang – de blir vel så gode på denne måten – trenger ikke bruke kjøkkenmaskin til eltingen hvis du ikke vil.

Av denne deigen fikk jeg 24 stk.

2 dl havregryn

5 dl melk

50 gram gjær (tørr eller fersk)

1 ts salt

3 ss flytende honning

1 egg

10-12 dl hvetemel

50 gram romtemperert smør i terninger

Ha smørterningene oppi melet og kna det sammen til smøret har «smulet» seg. Ha i tørrgjær og salt. Varm opp melken og havregrynene til 37 grader, ha i honningen og gjæra hvis du bruker fersk gjær. Pass på så ikke deigen blir for hard, det kan være det er nok med 10-11 dl mel først. Arbeide i maskin eller for hånd  til en myk og smidig deig.

Sett til heving ca. en time. Bak ut til boller som du flater litt med hendene og prikker med en gaffel. Hev i 30 minutter og stek på 250 grader i ca. 8-10 minutter.

wp-1485189345848.jpg

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s