Dagens: Hvit pizza med røkt reinkjøtt

Lørdagens pizza med røkt reinkjøtt eller suovas (fra Hjerttind rein). Skikkelig godt, synes jeg!

wp-1485631258255.jpg

Jeg lager hvit «pizzasaus» av creme fraiche (2-3 ss er nok til en porsjonspizza), en halv hvitløk som jeg river på rivjern, litt salt, pepper og en ts olivenolje og frisk timian. Har først på sausen på pizzaen, deretter litt revet ost, rødløk i skiver, fersk mozzarella og reinkjøttet (rått) tilslutt på toppen.

Pizzaen stekes på høy varme, gjerne pizzafunksjon med luft på 250 grader i ca. 8 minutter. Og hvis du har stekestein er det enda bedre, hvis ikke kan du varme den vanlige stekeplata i ovnen før du steker pizzaen.

Rødløken hadde jeg litt sitronsaft på og lot stå trekke en stund, det gjør at rødløken blir mindre skarp. Lærte det hos en «kollegakokk» her om dagen da jeg fikk servert en fantastisk god indisk lammegryte med rødløk til. Takk til Øystein for det nydelige måltidet!

wp-1485631279878.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s