Eltefritt brød eller rundstykker

Dette er og blir min last – ferske eltefrie rundstykker til frokost er søndagslykke!

På kvelden før blander du i en bolle:

500 gram hvetemel

4 dl vann

Pittelitt tørrgjær – ikke mer enn 1/4 ts

1 1/2 ts salt

Rør til du har en klissete deig og sett på lokk. La stå på benken til du står opp om morgenen. Ha mel på benken og hell deigen ut. Den er ganske løs, men skal være mulig å behandle med lett hånd. Bruk hendene og mel til å forme deigen til en avlang pølse. Sørg for at det er godt med mel rundt sånn at den ikke fester seg på benken. La ligge i en halvtime med et kjøkkenhåndkle over.

Imens varmer du ovnen til 250 grader. La stekeplata varmes opp og ta den ut når det har gått en halvtime. Legg papir på stekeplata. Bruk en kniv eller lignende til å dele deigpølsa i ca 12 biter – bry deg ikke om formen, bare skjær og legg en og en bollebit på plata. Stek rundstykkene i ca 8-10 minutter.

wp-1485716271344.jpg

Hvis du heller vil ha ett brød og har bedre tid kan du bruke samme deigen til et grytebrød. Da tar du når du har stått opp og har litt mel over deigen mens den er i bollen og rører litt rundt sånn at deigen går litt sammen og får et lag med mel over seg. Ha så på lokket og la deigen stå i 2 timer til på benken. Den siste halvtimen før du skal steke brødet setter du ovnne på 250 grader og setter gryta di inn i ovnen. den må bli god og varm før stekingen. Når det er gått en halvtime tar du ut den varme gryta og heller deigen oppi. Ha på lokket, inn i ovnen og stek i 30 minutter. Ta så av lokket og stek i 5 minutter til så du ser at brødet er fint og brunt på toppen. Verdens beste brød, uten tvil! Som kan varieres i det uendelige – Trines matblogg har mange veldig gode tips!

wp-1485716290856.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s