Asiatisk ribbe med pannekaker, grønnsaker og hoisinsaus

Jula varer helt til 12. mars! I dag har vi mollkosa oss med kjempekoselig middagsbesøk. Ribbe kan tilberedes på mange måter, en variant som blir veldig god er å la ribba marineres med asiatiske smaker og servere i kinesiske pannekaker sammen med grønnsaker og hoisin-saus- dette ble skikkelig godt!

Mariner gjerne ribba over natta før den skal stekes. Jeg laget marinaden av:

1 ca. tommelstor bit fersk ingefær – revet fint

6 fedd revet hvitløk

12 ss soyasaus

3 ss portvin – (ikke nødvendig)

4 ss hvitvin eller risvineddik

4 ss flytende honning

10 ss saft av en appelsin

Ribba (min var på ca. 3 kg) lå i marinaden i ett døgn i kjøleskapet. Ta så ribba ut av marinaden og fjern det meste av hvitløken og ingefæren (det vil lett brenne seg). Ha på litt olivenolje, godt med salt og pepper og gni det godt inn på alle sider. Sett ribba med svoren opp i en stekepanne med 3 dl vann og saften av en appelsin i bunnen. Dekk med aluminiumsfolie. Stek på 200 grader i ca. to timer. Ta så bort folien og hev temperaturen til 225 grader og stek i en halvtime til. Pass på så ikke svoren brenner seg. Når den er ferdig stekt ta den ut av ovnen, flytt over på et skjærebrett og ha over aluminiumsfolie og la den ligge i 20-30 minutter før du skjærer den opp.

wp-1489345669949.jpg

Vi serverte med oppskårne grønnsaker (i staver) – vårløk, gulrot, sukkererter og agurk – hoisinsaus og kinesiske pannekaker. Pakk inn kjøttet sammen med grønnsaker og hoisinsaus i de kinesiske pannekakene, det er snadder! Hadde også ris og den legendariske mango- og avokadosalaten som passer til alt, men det er strengt tatt ikke nødvendig.

wp-1489345641679.jpg

De kinesiske pannekakene lages slik:

Lag deig av 500 gram hvetemel, 1 ts sukker og litt salt blandet med ca. 4-5 dl kokende vann med 1 ts olje i. Bland sammen ingrediensene med en treøse eller lignende – tøm deigen ut på bordet når det har samlet seg litt og kna deigen sammen til en ball. Den er ganske varm å jobbe med, så vær forsiktig. La deigen ligge å hvile på benken i ca en halvtime under et klede. del så deigen opp i små boller, jeg fikk 28 stk av denne deigen. På facebooksida mi Marits mat har jeg lagt ut en video der du kan se hvordan jeg kjevler dem ut.wp-1489345770729.jpg

Når du har kjevlet to og to biter sammen (pensle med sesamolje mellom bitene) stekes de på begge sider i en tørr panne. Deretter legger du de under et klede og når de har avkjølt seg litt trekker du de to pannekakene fra hverandre – så har du to. Med en stekt side og en ustekt.

wp-1489345751871.jpg

wp-1489345734133.jpg

wp-1489345710599.jpg

wp-1489345692998.jpg

wp-1489345619821.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s