Nydelig fruktsalat

Det du har av frukt, f. eks:

2 appelsiner

2 epler

2 pærer

2 bananer

grønne eller røde druer

noen kiwier eller kanskje en mango?

Saus:

2 1/2 dl vann

2 appelsiner

1 sitron

1 dl sukker

Skjær toppen og bunnen av appelsinen, skjær deretter skallet av appelsinene, helt inntil fruktkjøttet. Skjær ut appelsinbåtene ut mellom hinnene (sånn at du får appelsinbåter helt uten den hvite hinnen). Bruk en tynn, skarp kniv. Klem ut saften fra appelsinrestene over appelsinbåtene. Skrell og skjær den andre frukten i passende biter. Drypp litt sitronsaft over den lyse frukten for å unngå at den mørkner. Bland all frukt i en bolle og sett den kaldt. Lag deretter sausen eller laken som skal helles over. Skrell av det ytterste gule skallet på de to appelsinene og sitronen (dvs uten det hvite inni skallet), snitt skallet så i nåletynne strimler. La strimlene småkoke i vannet ca. 5 minutter, bland deretter sukkeret i og rør rundt til det er oppløst. Press saften fra appelsinene og sitronen og bland saften nedi sukkerlaken. Sil sausen over frukten. La fruktsalaten stå å trekke et kaldt sted minst 2 timer før servering. Nydelig med krem og kanskje litt hakket melkesjokolade…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s