Peanøttkake

Peanøttkake er kanskje det beste jeg vet, iallefall når vi kommer til kaker…Den inkluderer salte nøtter, krem og en nydelig sjokoladekrem – need I say more?

 

Den er også veldig praktisk, i og med at det skal fryses og dermed kan lages i god tid før servering.

 

Ingredienser:

4 eggehviter

4 dl sukker

3,3 dl peanøtter

26 ritz-kjeks

 

Pisk eggehvitene og sukkeret til en seig masse. Grovhakk pesnøttene og kjeksene i en foodprosessor, bland dem så ned i marengsmassen. Fordel røren i to papirkledte former (22-24 cm). Hver form stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Avkjøl så bunnene.

 

4,5 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

 

Pisk kremen med vaniljesukkeret og ha kremen mellom bunnene og oppå kaken. Ha kaka i fryseren, frys den i 4 timer eller over natta omså. Når kaka er frossen lager du sjokoladekremen og heller den over den frosne kaka, og har kaka tilbake i fryseren. Og så tar du kaka opp og har den til tining i kjøleskapet noen timer før den skal spises. Da er de litt harde bunnene blitt seige og gode, yummy!

 

Sjokoladekrem:

4 eggeplommer

4 ss sukker

150 gram dronningsjokolade

90 gram meierismør

2 ts sterk kaffe

 

Smelt smøret, ha i hakket sjokolade og bland slik at det smelter. Ha kaffen i sjokoladeblandingen. Pisk sammen eggeplommene og sukkeret mens du sakte heller i sjokoladeblandingen til en slett og fin sjokoaldekrem, som du stryker utover den frosne kaka.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s