Sjokoladekladdekake med pasjonsfruktsaus og is

Grunnoppskrift på kladdekake som tar akkurat 15 minutter å lage, veldig god!

Til kaka trenger du:

150 gram smør

3 egg

3 dl sukker

3 1/2 dl mel (210 gram)

1 dl kakao

1 ss vaniljesukker

1 krm salt

Kle botten av en form (22 cm) med bakepapir. Smelt smøret, visp egg og sukker lett sammen og hell over smøret. Bland med, kakao, vaniljesukker og salt og rør ned i eggeblandingen. Ha deigen i formen og stek på 200 grader i ca 12 minutter. Nyyt helt nystekt eller lun, med is og en syrlig saus, f.eks denne gode pasjonsfruktsausen (eller bringebærsaus?):

6 + 1 pasjonsfrukt

4 ss sitronsaft

1 dl vann

1 eggeplomme

2 ts maisenna

1 1/2 dl sukker

1 ss smør

Skjær 6 av pasjonsfruktene i halvdeler og ta ut innmaten, ha den i en food processor. Kjør bare noen få sekunder for å frigjøre, men ikke knuse de svarte «kjernene». Hell mosen igjennom en sil og bruk baksiden av en skje for å få all fruktsaften bort fra kjernene. Kast kjernene.

Ha sitronsaft, vann, eggeplommen, maisenna og sukker i en liten kasserolle, kok opp forsiktig. La det ikke koke men rør rundt til sausen tykner. Bland ned pasjonsfruktsaften. Ha i 1 ss smør og rør rundt. Ha i all innmaten fra den siste pasjonsfrukte, med de svarte kjernene i. Avkjøl.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s