Grovt surdeigsbrød med spelt og rug

Oppskrifta har æ henta fra Brød&korn, det blir ett veldig godt brød og ikke minst…det lages på fem minutter og litt venting.-)

På kvelden blander du fordeigen av 100 gram surdeig, 400 gram vann, 100 gram siktet spelt og 200 gram sammalt rug, grovt i en bolle og dekker den til med plast. La stå på benken til du kommer hjem fra jobbdagen etterpå.  Bland så i 1 1/2 ts salt, 2 ts maltekstrakt, 70 gram solsikkekjerner, 200 gram siktet speltmel og 100 gram fin sammalt rug. Rør i hop til en klissete deig, ha deigen i en brøsform og ha ver litt frø. La stå tildekket med plast på kjøkkenbenken i ca 2-3 timer , du ser når deigen har hevet seg godt. Stek brødet på 230 grader i 5 minutter, senk varmen til 200 grader og stek ca 35 minutter. Du kan måle temperaturen på brødet, er det rundt 98 grader er brødet ferdigstekt.

spelogrugbrod

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s