Surdeigsknekkebrød

Ny oppskrift under testing, med durumhvete og fint rugmel. Deigen røres sammen på kvelden og bakes ut dagen etter. Ble gode, litt vel søte de jeg laget etter min smak så jeg vil nok halvere honningmengden neste gang. Kan godt være det går greit å kjevle ut deigen, skjære opp og steke mer på en gang. Tok litt lang tid å skulle lage dem runde, stekte først på pizzasteinen, men gikk så over til vanlig stekeplate for da fikk jeg plass til fire stk om gangen. Det ble 18 runde knekkebrød a ca 30-40 gram hver av denne deigen. (266 kcal pr 100 gram)

20161106_144915

Ingredienser:

250 gram durunhvetemel

250 gram finmalt rugmel

250 gram lunkent vann

50 gram surdeig

5 gram havsalt

30 gram honning

2 ss olivenolje

Blandede frø, salt, tørkede urter f.eks timian eller hva du måtte ønske å ha på toppen.

Dag 1:

Bland alle ingrediensene unntatt toppingen i en bolle til en ganske fast deig og dekk over med et fuktig klede. La stå på benken et par timer. Dekk med plast og ha i kjøleskapet til neste dag.

Dag 2: Sett ovnen på 220 grader og ha stekeplaten inni sånn at den blir varm. Form små boller av deien på ca 50 gram hver, ha under klede sånn at dem ikke tørker inn. Kjevle bollene tynt, pensle på litt vann og topping, kjevle forsiktig en gang til sånn at toppingen fester seg litt. Stek ca 10 minutter til de er gyllenbrune og tørre. La ligge på rist på benken noen timer sånn at de holder seg sprø.

knekkebrod-2

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s