Blodappelsinmarmelade med ingefær

Nå som det er blodappelsiner å finne i butikken benytter jeg sjansen å lage meg en liten mengde av mitt yndlingssyltetøy.

Ingredienser:

1 kg blodappelsiner

ca 6,5 dl vann

4-5 dl sukker (jeg liker den ikke så søt, så jeg brukte 4 dl)

35 gram fersk ingefær (i små biter) – hvis du vil og er like glad i ingefær som meg:-)

(2 ss pektinpulver)

Appelsinen må ligge i vann over natta, så dette gjør du kvelden før du skal koke marmeladen. Skjær appelsinene i biter på denne måten:

wp-1485716211474.jpg

wp-1485716170712.jpg

Avkuttet, det vil si det hvite i midten av appelsinen, toppene og steinene tar du vare på og pakker inn i bomullspose eller en klut som du binder opp som en pose.

wp-1485716231562.jpg

Så har du all den oppkuttede appelsinen og bomullsposen i en bolle og heller over vann så det dekker. Og så lar du dette stå i kjøleskapet til dagen etterpå.

Jeg bruker dette vannet til å koke marmeladen av og klemmer ut ekstra saft fra bomullsposen. Ser at noen koker marmeladen med denne posen oppi, jeg bestemte meg for å ikke gjøre det, og det var dumt – anbefaler at dere prøver det for det skal visstnok hjelpe til med å få det tykt. Jeg opplevde nemlig at marmeladen min ikke ble tyknet, så etter å ha kokt den i to timer så bestemte jeg meg for å «juksa litt» og hadde i to ss pektinpulver for å påskynde prosessen. Og da ble den fin.

wp-1485716250238.jpg

wp-1485716362749.jpg

 

Du bør ta «marmeladeprøven» for å sjekke om du har kokt lenge nok. Ha en ss av marmeladen på et fat og sett fatet inn i kjøleskapet ca. 10 minutter. Hvis den har kokt lenge nok vil du se at den har stivnet og at det når du trekker fingeren gjennom marmeladen ikke «glir tilbake». Hvis det enda er rennende, så må du koke lengere…eller jukse sånn som meg…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s