Svenske knekkebrød

Ingredienser:

 • 200 g siktet speltmel
 • 275 g sammalt speltmel grovmalt
 • 75 g sesamfrø
 • 1 ts salt
 • 1/2 pakke gjær
 • 2 4/5 dl skummet kultur
 • 1 ss honning
 • 50 g smør, Tine
 • 1 ss flaksalt
 • 1 ts oregano
 • 2 ss solsikkekjerner
 • 2 ss sesamfrø

(283 kcal pr. 100 gram)

svenske

Ha alle de tørre ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær smuldrer du den i helt småbiter før du blander den sammen med det tørre. Ha i kulturmelken, honningen og smøret – i små terninger – og elt deigen sammen til den blir smidig og glatt, i ca. 5 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle to stekebrett med bakepapir.

Hvelv ut deigen på et melet bord og kna den sammen en gang eller to før du deler den i to like store deler. Kjevle hver del ut til en firkant litt mindre enn stekeplaten din. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast.

Pensle et tynt lag med vann over deigene før du drysser halvparten av toppingen over. Legg et bakepapir over der og kjevle lett på toppen, sånn at toppingen setter seg fast og at deigen blir ca. like stor som bakepapiret. Fjern det øverste bakepapiret og skyv stekeplaten (med bakepapiret på) under deigen. Rut opp deigen. Jeg lager 15 ruter på hvert brett.

Stek knekkebrødene i ca. 30 minutter. Følg med på at de ikke blir brente.  Knekkebrødene skal være forholdsvis sprø før du tar dem ut. Legg dem over på en rist og la dem avkjøles.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s