Hjemmelaget yoghurt naturell

Så utrolig artig! Jeg fikk det til og så godt det ble! Smaker himmels – fyldig og god, deilig, litt seig konsistens. Dette ble bedre enn forventet. (64 kcal pr. 100 gram, med lettmelk 42 kcal)

yoghurt2

Ingredienser:

  • 1 liter økologisk helmjølk eller lettmjølk fra Rørosmeieriet
  • 3 ss yoghurt Fyldig Naturell fra Tine

Varm opp en liter melk i en kasserolle til du ser at det bruser rundt kanten, mens du rører. Det kan være lurt å bruke et termometer hvis du har det. Melka skal varmes opp til ca. 85-90 grader. Ta bort fra varmen og la stå til temperaturen har sunket til ca. 40-45 grader. Bland litt av den varme melken med 3 ss yoghurt naturell og hell alt oppi den resterende melken og bland godt. Ha på lokk og sett kasserollen lunt, eller overfør melka til en glassbolle som du dekker til med plast. Jeg har et tørrmatskap som er varmere enn romtemperatur pga. at det er en lyskilde under, så jeg lot min stå der. Andre gode steder å plassere den kan være oppå kjøleskapet eller inni stekeovnen, med døra igjen og lyset på. La stå i opptil 12 timer – da har den blitt tykk og god, kan avkjøles og nytes!

yogurt1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s