Eltefrie naanbrød

Fant ut at jeg måtte teste ut eltefrimetoden på naanbrød og det funka som et skudd det! Brødene ble veldig gode og litt seige, sånn som et godt naanbrød skal være. Denne gangen ble de helt enkle, uten krydderier eller annet, men her kan man variere som man vil. Med f.eks hvitløk, løk, koriander, smør på utsiden mm. Den søte varianten er også god, men blir litt heavy til middag synes jeg.

Jeg laget deigen før jeg la meg i går kveld/natt av

ca. 350 gram hvetemel

2 dl vann – blandet med 2 ss smeltet smør og 5 ss naturell yoghurt, her må du føle deg litt fram – deigen skal være klissete, men ikke rennende.

1 ts salt

1/4 ts tørrgjær

Lot deigen stå på benken til klokka var ca. 14.30 (kan stå i 16-20 timer uten problemer), tømte så deigen på benken som jeg har strødd godt med mel på. Deigen veltes så litt rundt, forsiktig – den er klissete, men skal kunne behandles lett uten problemer.

wp-1486310437529.jpg

Lot så deigen ligge under et klede ca en halvtime mens ovnen og stekesteinen varmes til høy varme. Jeg hadde ovnen på 275 grader luft med pizzafunksjon- det skal være varmt og godt å gå fort! Deigen gir ca 6 naanbrød, hvert stekes hver for seg – ca 5-6 minutter til de har fått noen brune flekker. Jeg brukte bare hendene og litt lett kjevling for å flate brødene, som prikkes med gaffel før de stekes. Legg under klede når de er ferdig for å holde dem myke.

wp-1486310478022.jpgwp-1486310501058.jpg

Reklame

2 kommentarer om “Eltefrie naanbrød

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s