Marits julematkalender 20. desember: Sjakkruter

Guttas favoritt! Og en veldig god oppskrift som jeg fant på Nrk sin matside. Deigen kan være litt småvanskelig når man skal trille ut til pølser – men denne gikk det greit med. Bare trill jevnt og forsiktig. Se instruksjonsvideo på Nrk.no/mat

Ingredienser til ca. 50 stk.:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao

Kjør sammen hvetemel, smør, sukker og vaniljesukker til en smuldrete masse i en kjøkkenmaskin. Hell det hele ut på benken og kna deigen raskt sammen. Del den opp i to like deler. Kna den ene delen raskt sammen og legg den på en tallerken. Sett den i kjøleskapet.

Legg den andre delen tilbake i kjøkkenmaskinen og tilsett kakao. Kjør det hele sammen og hell deigen ut på benken. Kna den raskt sammen og legg deigen på en tallerken. Sett den inn i kjøleskapet. Rull ut hver deig til fire lange pølser, cirka 2 centimeter tykke.

Legg pølsene sammen, fire og fire, på ei skjærefjør eller på et brett som går inn i kjøleskapet. To brune og to hvite i hver stabel. Sett det hele inn i kjøleskapet til de får en fast konsistens. Mine lå der noen dager før jeg fikk bakt dem ut, det går helt fint. Deigen kan også fryses.

Skjær stablene i cirka 1 centimeter tykke skiver og legg de på et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes på 175 grader i ca. 10 minutter.

20171215_193008.jpg

Legg igjen en kommentar